Yemek yapmaya zamanı olmayanlardan üşengeç gençlere kadar 7’den 70’e tüm kesimin en pratik yemeği şüphesiz pizza. Bol malzemeleri ve renkli süslemeleri ile ilk bakışta iştahımızı açan bu enfes lezzet aslında İtalya’nın yoksulluk döneminde tükettiği bir yemek türüymüş.
Domates ve mozzarella peynirinin müthiş sentezinden oluşan pizzanın dünya çapında ün kazanması ise 1889 yıllarını bulmuş. Kraliçe Margherita’nın fesleğen, mozzarella peyniri ve domates eşliğinde hazırlanan pizzayı tatması ise tüm dünyada pizza kültürünün oluşmasını sağladı diyebiliriz. Bugün pizza severleri birbirinden lezzetli tariflerle buluşturmak istiyoruz. Alışılagelmiş pizza lezzetlerinden sıkıldıysanız bu özgün tariflere emin olun bayılacaksınız.
Görüntüsü Bile Etkileyici: Lavaş Pizza
Hem ince hem de çıtır bir pizza tarifi ile tanışmak ister misiniz? Birkaç basit malzeme ile kolayca hazırlayabileceğiniz bu pizza lezzetini ister misafirleriniz isterseniz de çocuklarınız için deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 4 adet zeytin
- 1 adet lavaş
- 2 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
- Karabiber, pul biber, tuz ve kekik
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 5-6 dilim sucuk
- Haşlanmış mısır
Yapılışı:
- Tavayı güzelce ısıtın ve lavaşınızı arkalı önlü çevirerek ısıtmaya başlayın.
- Ardından ketçabınızı sürün ve üzerine bir miktar su ekleyin.
- Malzemelerinizi ekleyip fırına sürün ve pişirmeye bırakın.
Şipşak Hazır: Tavada Pizza
“Zamanım yok, hamur yoğurmakla uğraşamam şimdi” gibi düşünceleriniz bulunuyoraa tavada pizza emin olun tam size göre. Hemen malzemelerinizi hazır edin ve kolayca fırına sürün. Yaklaşık 15 dakika sonra pizzanız hazır olacaktır.
Malzemeler:
- 3 kahve fincanı un
- 1 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım paket kabartma tozu
- Tuz
- 3 yemek kaşığı un
Yapılışı:
- Tüm malzemelerinizi geniş bir kabın içerisine koyun ve kek hamuru şeklinde bir hamur elde edin.
- Tavanın içerisine zeytinyağı gezdirin ve üzerine hamuru dökün. Ardından da hafif su ekleyerek domates sosunu hazırlayın ve bu sosu hamurunun üzerine güzelce gezdirin.
- Hamurunuzun üzerini de sucuk, salam, kaşar peyniri, biber ve zeytin gibi malzemeler yardımı ile güzelce süsleyin.
- Tavayı kapatın ve kısık ateşte bir süre kadar pişirin. Yaklaşık 15 dakika pişme süresinden sonra pizzanızı servis edebilirsiniz.
Anne Eli Değmiş Gibi: Ev Yapımı Pizza
Ailece bol bol pizza yiyenlerdenseniz bu vereceğimiz tarifi mutlaka bir yere not etmelisiniz. Üstelik ölçeğini kendi tüketim sıklığınıza göre artırabilir veya azaltabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 paket yaş maya
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Bir miktar kadar tuz
Yapılışı:
- Öncelikle hamurunuzu güzelce mayalayın ve bir süre hamurun dinlenmesini bekleyin.
- Hamur hazır olduktan sonra diğer malzemelerini hazırlamaya geçebilirsiniz. Domates salçası, 1 çay bardağı su, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, karabiber ve kekik gibi malzemelerle güzel bir sos hazırlayın.
- Mayalanmış hamurunuzu geniş bir tepsiye yaydırın ve üzerine sosu güzelce gezdirin.
- Ardından en üst katına yeşil zeytin, siyah zeytin, mısır, kaşar peyniri, salam veya sosis gibi malzemeler ekleyin ve pizzanızı fırına verin.
Bu Pizza başka: Ton Balıklı Milföy Pizza
Pizza deyince hemen akla mantarlı, kaşarlı ve sosisli lezzetler geliyor. Ancak pizzanın da devrim yaratacak cinsten farklı tarifleri bulunuyor. Örneğin: Hem görüntüsü hem de lezzeti ile büyüleyen ton balıklı milföy pizza bu tarif seçeneklerinden bir tanesi. Sabırsızlandığınızı biliyoruz ve hemen tarifimize geçmek istiyoruz. Buyrun bakalım;
Malzemeler:
- Mozzarella peyniri
- 5-6 adet cherry domatesi
- Rendering kaşar
- 1 adet yuvarlak milföy hamuru
- 1 adet ton balığı
- Zeytin
Yapılışı:
- Milföy hamurunuzu güzelce açın ve içerisine ton balıklarını ekleyin
- Ardından üstüne diğer pizza malzemelerinizi koyun ve peynirleri rendeleyerek pişirmeye bırakın. Hafif kızarana kadar pişirmeniz yeterli olacaktır.