2024 Makyaj Trendleri ile Bu Yılın Favori Makyajlarını Keşfedin

Her yıl olduğu gibi 2024 yılının da öne çıkan bazı makyaj trendleri ile karşılaştık. Genel olarak gözlerin ve ten renginin öne çıktığı 2024 makyaj trendleri ile kendi özgün...

290

Her yıl olduğu gibi 2024 yılının da öne çıkan bazı makyaj trendleri ile karşılaştık. Genel olarak gözlerin ve ten renginin öne çıktığı 2024 makyaj trendleri ile kendi özgün güzelliğinizi ortaya çıkarabileceksiniz. Peki bu yılın öne çıkan trendleri neler?

2024 Makyaj Trendlerinde Öne Çıkanlar

Yılın başında peach fuzz yani şeftali tüyü renginin 2024 rengi seçilmesiyle makyaja ve giyime de canlılık hakim oldu. Özellikle göz makyajında canlı farlar ve iddialı maskaralar, gözü ön planda tutan ürünler arasında yer aldı. 

Bununla birlikte abartıdan uzak, doğal tonları taşıyan makyaj trendleri de bu yıla hakim oldu diyebiliriz. O hâlde 2024 yılının gözde makyaj trendlerine daha yakından bakalım. 

  • Yumuşak Geçişli Göz Makyajı 

Gözleri öne çıkarırken abartıdan uzak makyaj önerilerine denk gelmişsinizdir. Bu yılın trend makyajlarından biri olan doğal ten ve yumuşak göz makyajı, gözlerin doğal rengini belirginleştirirken renkli makyajdan uzak kalmak istemeyenlere de özgürlük tanıyor. Pastel tonlarında yapacağınız bir göz makyajı ile hem bahar hem yaz aylarında gözlerinizi vurgulayabilir ve teniniz ile göz alıcı bir sadelik ortaya çıkarabilirsiniz. 

  • Parlak ve Canlı Göz Farları 

Yumuşak göz makyajı ile beraber parlak ve öne çıkarıcı göz farları da bu yılın favorileri arasında bulunuyor. Özellikle 2024’ün bahar ve yaz aylarında deneyebileceğiniz canlı göz farlarında ise mavi, yeşil, mor, turuncu ve bu yılın favori rengi şeftali tüyü tercih ediliyor. Bir de bu canlı renkleri barındıran glitterlı parlak göz farlarının bu yıl da trend olduğunu belirtelim. Kısacası bu yıl 80’lerin göz makyajına göz kırpan bir trend içeriyor diyebiliriz. 

  • Parlak ve Işıltılı Dudaklar 

Göz alıcı bir makyajın olmazsa olmazı dudaklar, bu yıl da ön plana çıkıyor. Özellikle kontrast yaratmayı seviyorsanız bu yılın sade göz makyajlarına karşı ön plandaki parlak rujlar ile dudakları vurgulayabilirsiniz. Ayrıca ışıltılı gözler ile birlikte dudak makyajında da glossları tercih ederek tek renk makyajını yansıtabilirsiniz. 

  • Pigmenti Yüksek Allıklar ve Yanaklara Parlaklık

Makyajda allık kullanmayı sevenlere güzel bir haberimiz var. Bu yıl allıkların birbiri ile yarışacağı ve pigmenti yüksek olanın daha ön planda olacağı bir yıl. Parlak ve yumuşak pembe renkli allıklar ile birlikte pigmenti yüksek kırmızı ve şeftali renkli allıklar da 2024 trendleri arasında yer alıyor. Ayrıca yanaklara biraz ışıltı vererek ten makyajı ile yüzünüzü ön plana da çıkarabilirsiniz. 

Sıraladığımız makyaj trendleri ve çok daha fazlası için gerekli tüm ürünlere Arcadium AVM’de bulunan kozmetik mağazalarından ulaşabilirsiniz. Işıltınız bol olsun! ✨

 

In this article