Evde Uygulayabileceğiniz Farklı Yılbaşı Konseptleri

Yeni yıla girmemize sayılı günler kaldı. 2018’in ilk sabahını farklı ülkede geçirmek isteyenler çoktan yurt dışı biletlerini aldı. Geceye manzaralı bir restaurantta başlangıç yapmak isteyenlerse, rezervasyonlarını gerçekleştirdi. Peki...

12985

Yeni yıla girmemize sayılı günler kaldı. 2018’in ilk sabahını farklı ülkede geçirmek isteyenler çoktan yurt dışı biletlerini aldı. Geceye manzaralı bir restaurantta başlangıç yapmak isteyenlerse, rezervasyonlarını gerçekleştirdi. Peki ya yılbaşını evde geçirecekler ne durumda? Eğer yemek menünüzü kararlaştırdıysanız, şimdi de sıra ev dekorasyonunuzda!

Bugün sizlere yılbaşında evinizi sıra dışı bir ambiyansa bürüyecek muazzam önerilerde bulunacağız. Henüz daha dekorasyon konusunda karar veremediyseniz hiç merak etmeyin! Yazımızı okuduktan sonra küçük ayrıntılarla yılbaşına yakışır mükemmel bir dekorasyon ambiyansı yaratabileceksiniz.

Işıkların Gücünü Mutlaka Kullanın!

Yılbaşı gecesi demek renk demek ışık demek değil mi? O halde evinizin uygun yerlerinde bol bol ışıklandırmalar eklemeyi sakın ihmal etmeyin. Böylelikle hem ışıl ışıl romantik bir görünüm yakalayabilecek hem de huzur dolu bir dekorasyon havası elde edebileceksiniz. Işıklandırma için çok müsait alanınız yoksa bir günlüğüne kitap dolabınızı boşaltarak  ışıklandırma tabelası şeklinde kullanabilirsiniz.

yilbasi-susu-isikli

Ancak şunu da ifade edelim: Dolabınız ahşapsa kesinlikle mum gibi yanma riski olan araç gereçler kullanmayın.  Örneğin: Tealight’lar ve LED ışıklandırmalar bu anlamda işinizi görebilir. Size önerimiz, her zaman yaratıcı olmanız. Süsleme için vaktiniz de olmayabilir. Ama en azından daha özgün süslemelerle yaratıcılığınızı konuşturacak bir ev dekorasyon stili oluşturabilirsiniz.

Renk Seçiminde Vazgeçilmezlerimiz: Bordo ve Beyaz

yilbasi-sofrasi

Yeni yılın habercisi şüphesiz bordo ve beyaz renkte gizli. Dolayısıyla özel gecede sadece renk olarak bordo ve beyazın gücüne sığının. Tabi ortamda sıcak bir atmosferin oluşması açısından ahşap detaylarımız da mutlaka olacak. Ama bu iki asil rengimiz her zaman ön plana çıkmayı bilsin. Özellikle yemek masanızda daha belirgin şekilde kullanmanızı önerebilirim. Yalın stil bordo renkte bir masa örtüsü, üzerinde kadeh bardakları, pırıltılı tabaklar ve otantik mum ışığı… Emin olun misafirleriniz bile çok bayılacak!

Küçük Süs Ayrıntıları Büyük Fark Yaratır

minik-susler

2018’e merhaba diyeceğiniz bu özel gecenizde, dilediğiniz kadar abartıya kaçabilirsiniz. Kesinlikle küçük ayrıntıları gereksiz görmeyin. Evinize şöyle bir yekpare açıdan baktığınızda, mükemmel bir dekoratif şıklığının oluştuğunu fark edebileceksiniz.

Küçük biblo süsler bu anlamda çok işinize yarayacak. Mesela küçük bir odun parçası üzerine minik geyik figürleri kondurabilir, sevdiklerinize hediye olarak sunabileceğiniz küçük kesecikler hazırlayabilir veya topladığınız küçük kozalaklarla kapı süsleri yapabilirsiniz. Unutmayın, ne kadar özenir ve ne kadar çok yaratıcı olursanız yuvanız da o kadar mükemmel bir dekoratif şıklığa kavuşacaktır.

Tabi ki de “Yılbaşı Ağacı”

yilbasi-agaci

Gecenin en güzel sürprizi tabi ki de yılbaşı ağacı. Süslemekle uğraşmak istemeyenler için artık hazır şekilde satışa sunulan yılbaşı ağaçlarının olduğunu biliyoruz. Ancak bu özel gecede sıra dışı bir dekorasyona imza atmak istiyorsanız, mutlaka sade bir ağaç alın ve süslemelerini kendi zevkinize bırakın.

Ağacınızı yaklaşık bir hafta öncesinden almanızı öneririz. Böylelikle boş kaldıkça dilediğiniz şekilde süsleyerek geceye hazır edebileceksiniz. Dekor süslerinizi tercih etmek ise tamamen kendi zevkinize kalmış. İster geleneksel stilde birkaç parıltılı aksesuar kullanabilir isterseniz de ufkunuzu geniş tutarak modern bir dekorasyon seçimi yapabilirsiniz. Kurdeleler, LED ışıklar, Noel Baba ve geyik figürleri gibi süslemeler tercih edebilirsiniz. Dilerseniz misafirleriniz için hazırladığınız sürpriz kesecikleri çam ağacının dallarına asabilirsiniz.

Yılbaşı Konseptinizi Tek Bir Köşeye Odaklayın!

yilbasi-kosesi

Evin her noktasını yılbaşına özel süslemenize gerek yok! Dilerseniz odanızın sadece bir köşesini yılbaşı konseptinde dizayn edebilirsiniz. Şöminenizin üzerine kar taneli biblolar, kurutulmuş dallar, kırmızı veya bordo renk süs çoraplar ekleyebilirsiniz. Hatta arzu ederseniz yılbaşı çelenginizi de bu köşeye taşıyabilirsiniz.

Mutlu Yıllar! 🙂

In this article