Tüm Çocuklar Buraya! Sömestir Tatilinde Neler Yapılır? :)

Bir dönemdir hafta içi her gün derslere gittiniz. Her gün hiç yılmadan okul yolunu eskittiniz. Ödevler, sınavlar derken zaman akıp gitti ve sömestir tatili geliverdi. Karneniz iyiyse mutlu mutlu...

7426

Bir dönemdir hafta içi her gün derslere gittiniz. Her gün hiç yılmadan okul yolunu eskittiniz. Ödevler, sınavlar derken zaman akıp gitti ve sömestir tatili geliverdi. Karneniz iyiyse mutlu mutlu tatile girdiniz. İstediğiniz gibi gelmediyse 2. dönem daha çok çalışacağım diyerek, kendinize kararlı bir şekilde hedefler koydunuz. İkinci döneme girmeden, 15 günlük ara tatilinizi nasıl değerlendireceğinizi düşündünüz.

Biz de bu konuya el atalım dedik ve tatilinizin verimli ve eğlenceli geçmesi için dolu dolu bir liste hazırladık. 15 gün gibi kısa bir sürede okunacak kitaplardan, oyun önerilerine… 🙂 15 günde neler yapılır, neler. 🙂

Öğretmenlerinizin her tatilden önce bol bol kitap okuyun dediğini duyar gibiyiz. Biz de tabiki öğretmenlerinize katılıyoruz. O yüzden size iki hafta gibi bir sürede rahat rahat okuyabileceğiniz birkaç kitap önerisi:

Fareler ve İnsanlar

Daha çok lise ya da üniversite öğrencisi kitlesine yönelik olan bu kitap, etkileyici bir dostluk hikayesini konu alıyor. John Steinbeck’in yazdığı, başyapıtlar arasında olan Fareler ve İnsanlar, zeki George Milton ve onun güçlü kuvvetli ama akli dengesi bozuk yoldaşı Lennie Small’un öyküsünü anlatıyor.

fareler ve insanlar

Küçük Prens

128 sayfadan oluşan kitap, içine dünyaları sığdırmayı başarıyor. 7’den 70’e herkese hitap eden Küçük Prens, sıra dışı hikayesiyle sizi birçok evren arasında yolculuğa çıkaracak.

“Hoşça git,” dedi tilki. “Vereceğim sır çok basit: İnsan ancak yüreğiyle baktığı zaman doğruyu görebilir. Gerçeğin mayası gözle görülmez.” Küçük Prens unutmamak için tekrarladı: “Gerçeğin mayası gözle görülmez.

12108210_919865391394262_402425136407357557_n

Çocuk Kalbi

Çocuk Kalbi, ilkokul çağındaki Enrico adındaki İtalyan bir çocuğun okul ve sosyal yaşamını, çocuğun kendi ağzından anlatan bir roman. Çocuk Kalbi, yarıyıl tatilini değerlendirmek için çok iyi bir seçim olabilir. ?

SAM_0782

Tatilde yapılacak en güzel aktivitelerden bir tanesi de film izlemek. Animasyon severler için vizyonda harika filmler var.

Moana

Antik Polenezya’da yaşayan bir kabilenin reisinin cesur kızı Moana, yaşadığı adadaki büyük bir problemle baş edecek. 🙂

moana-fallback_fde4d101

Pepe: Birlik Zamanı 

Televizyon ekranlarından, çevremizden çok iyi tanıdığımız Pepe şimdi sinemalarda. Eğer yarıyıl tatilini değerlendirmek istiyorsanız, vizyondaki diğer filmleri de araştırabilirsiniz. 🙂

1026785132

 

Ankara’nın en ünlü müzelerini ziyaret edip tarihle iç içe vakit geçirmeye ne dersiniz? Hala keşfetmediyseniz dünyaca ünlü Anadolu Medeniyetler Müzesini ziyaret edip,  Paleolitik Çağdan başlayarak günümüze, arkeolojik eserler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

muze

Eğer meraklısıysanız, Santranç Müzesi‘ni keşfetmenizi öneririz. 🙂 Yaklaşık 105 farklı ülkeden getirilen, sanat eseri niteliğindeki santranç takımlarını Santranç Müzesinde ziyaret edebilirsiniz.

GSM01

Oyunsuz Çocuk Olur mu Hiç!

Origami sanatını duydunuz mu? Origami, kağıt katlama sanatıdır. Eğer tatilde hem dinlenmek hem de bir aktivitede bulunmak isterseniz, bir yaprak kağıtla harikalar yaratabilirsiniz. İşte size birkaç origami önerisi:

collage

origami-butterfly-folding-instructions

Eğer origami hakkında derinlemesine bir araştırma yaparsanız, neredeyse akla gelen her nesnenin kağıttan yapılmış halini bulabilirsiniz.

Kelime Kartları!

Geleceğimiz için edinmemiz gereken en önemli kabiliyetlerden bir tanesi de yabancı dil. Şimdiki vereceğimiz tavsiyemiz, yabancı dil gelişimi ile ilgili. Okulda işlediğiniz ya da merak ettiğiniz kelimeleri, küçük kağıtlara yazıp kelime kartları ya da kelime kumbarası oluşturmaya ne dersiniz? Böylece eğlenirken öğrenebilirsiniz. 🙂

Kağıdın bir tarafına kelimeyi, arka tarafına da anlamını yazmanız daha iyi olacaktır. Arkadaşlarınızla ya da ailenizle beraber, bunu bir oyun haline getirebilirsiniz. 🙂

 

Blank-DIY-Greeting-Card-Graffiti-Rounded-font-b-Small-b-font-Card-Blank-font-b-Small

Tatilin en çok sevilen yanı da bilgisayar oyunları oynamaya bol bol vakit kalmasıdır. Dilerseniz çocuklar için hazırlamış olduğumuz eğlenceli oyun önerilerimizde buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Tüm çocuklara mutlu tatiller dileriz. 🙂

In this article