Sosyal Medyanın Yeni Çılgınlığı Pokémon Go Hakkında Her Şey

Nintendo’nun geçen sene duyurduğu oyunu Pokemon Go, nihayet akıllı telefonlara geldi. Oyun ilk çıktığı günden beri sosyal medyada geniş yankı uyandırmayı başardı çünkü oyun uzun süreden beri bekleniyordu....

4918

Nintendo’nun geçen sene duyurduğu oyunu Pokemon Go, nihayet akıllı telefonlara geldi. Oyun ilk çıktığı günden beri sosyal medyada geniş yankı uyandırmayı başardı çünkü oyun uzun süreden beri bekleniyordu. Şimdiden milyonlarca kullanıcı tarafından oynanan Pokemon Go, oyunseverler tarafından fazlasıyla sevildi. Biz de bu yazımızda Pokemon Go hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için derledik.

Pokemon Go heyecan dolu bir pokemon evreninin kapılarını aralıyor. Oyununun konsepti, bildiğimiz pokemon dünyasıyla benzerlik gösteriyor. Oyun açık bir evrende, gerçek konum bilgileri kullanılarak oynanıyor. Bu evrende farklı pokemon türlerini avlayabileceğiniz bir keşfe çıkıyorsunuz. Oyunda belli bir leveldan sonra pokemon değiş tokuş yapılabiliyor ve çarpışmalar başlıyor.

Oyun büyük bir yankı uyandırarak çıktı ama henüz Türkiye’de kullanımda değil. Android için Google Play Store’dan oyunu indirme imkanı yok, İOS için de App Store’da oyun mevcut değil. Buna rağmen bazı yöntemlerle oyunu indirebilmek mümkün. Ama yine de orijinal uygulamayı beklemeyi de tercih edebilirsiniz.

  Oyunu Nasıl İndirebiliriz?

  1. İOS için:

Oyunu -telefondan- buraya tıklayarak download now butonundan indirebilirsiniz. Ardından şu adımları uygulayarak oyuna izin vermeniz  gerekiyor:

Ayarlar – Genel – Aygıt yönetimi – Güven

  1. Android için:

Cihazın minimum Android 4.4 sürümünde olması gerekiyor. Buraya tıklayarak indirebilirsiniz. Google hesabınızla giriş yaparak Pokemon evreninin sırlarını keşfetmeye başlayın 🙂

Peki oyun nasıl oynanır?

Her iki işletim sisteminde de oyunda aktif hale gelmek için mail hesabınızla giriş yapmanız gerekiyor. Oyuna girdiğiniz an karşınıza bir menü çıkıyor. Buradan pokemon antrenörünüzü düzenleyebilir ve ona isim verebilirsiniz. Antrenörünüzün fiziksel özelliklerini ve dış görünüşünü kendi zevkinize göre belirleyebilirsiniz.

İlk başta 3 pokemon alma seçeneğiniz var: Squirtle, Bulbasaur ve Charmander. Ama bunlardan biri sadece sizin olabilir. Dikkatli olun size ilk sunulan pokemonu yakalamaya çalışmayın. Bu 3 pokemondan istediğinizi bekleyin ve onu yakalayın.

Oyun başladığında yakaladığınız pokemon haricinde her yerde farklı pokemonlar yakalayabilirsiniz. Pokemon bulduğunuz an kameranız açılıyor ve poke topunu pokemonun üstüne fırlatmanız gerekiyor. Ama fırlatırken dikkatli oyun çünkü poke toplarınız sınırlı.asda

  Oyun başladığı andan itibaren size bir Profesör Willow eşlik ediyor. Henüz Türkçe dil seçeneği olmadığı için profesörün verdiği bilgileri anlamakta zorlanabilirsiniz.

sfs

 

Pokemon Go haritasında çeşitli merkezler bulunuyor. Bunlar Pokestop ve Gym Center. Pokestop merkezinde pokemonlarınız için ihtiyacınız olan materyalleri bulabilirsiniz. Gym Center iste 5. Levelden sonra açılıyor. Bu merkezlerde diğer kullanıcılarla pokemonlarınızı çarpıştırabilirsiniz.

Pokemon yakalayıp eğitmek için gerekli objelere ihtiyacınız olacak. Bu gibi materyallere ulaşmak da oyunu deneyimleyip, geliştirmenize kalıyor.

pokemon-go-nick_statt-screenshots-2.0

Oyunun dez avantajı, bataryanızı fazlasıyla tüketmesi. Ayarlar kısmında batarya tasarrufu seçeneği bulunuyor ama bu seçeneğin işe yarayıp yaramadığı kullanıcılar tarafından tartışılıyor.

Pilinizi öldürmemek için bilmeniz gereken ufak ipuçları var. Ekran parlaklığını düşürürseniz ve oyunun arttırılmış gerçeklik özelliğini minimum seviyeye indirirseniz bataryanız daha uzun süre dayanabilir.

Tabi oyunun eğlencesine kapılıp metrelerce yol yürümek isteyenler yanlarında bir powerbank bulundurabilir. 🙂

 

 

In this article